Hoe omgaan met het EK-voetbal?

Met de start van het EK zijn er ongetwijfeld veel personeelsleden die de wedstrijden willen volgen gedurende de arbeidsuren. We raden dan ook aan om hierrond een aantal  afspraken te maken.

Hierbij denken wij aan volgende elementen:

Kan een personeelslid een aanpassing van zijn uurrooster vragen?

Bepaalde wedstrijden beginnen immers om 16u00 waardoor bepaalde personeelsleden eventueel liever zullen werken van 7u30 tot 15u30, in de plaats van 8u00 tot 16u00. Of men wenst pas na een wedstrijd te starten met werken.

In onderling overleg is een tijdelijke aanpassing van het uurrooster toegestaan. En ook bij glijdende uurroosters kan men in onderling overleg tijdelijk de stamtijden aanpassen.

Mag men verkleed naar het werk komen?

Ook dit kan men opnemen in de afsprakennota, maar weet dat indien men bepaalde werk- en/of beschermingskledij dient te dragen in het kader van hygiëne of veiligheid, men hier niet van kan afwijken.  Ook de neutraliteit van de openbare dienstverlening dient steeds gerespecteerd te worden.

Mag men een wedstrijd tijdens de werkuren volgen?

Indien men hiervoor de toelating geeft zal men ook moeten bepalen hoe men de wedstrijd kan volgen: via TV, PC of updates via de smartphone. Kijk na wat er opgenomen is in de internetpolicy en sta eventueel een uitzondering toe.

Wanneer men  op de werkplek samen naar een wedstrijd wenst te kijken dient men absoluut rekening te houden met de preventiemaatregelen in het kader van de corona-pandemie (voldoende afstand, ventilatie, mondmaskers,…).

Geniet van het EK!

  • Haal meer
    uit uw
    personeelsbeleid
  • * Dynamische helpdesk
    * Onderbouwd advies van experten
    * Persoonlijke en actieve participatie

Nood aan een persoonlijke, efficiënte oplossing voor uw probleem?

Ons team van experten hoort graag meer van u
CONTACTEER ONS

Juridisch advies dat werkt.