Jurgen & Patrick: twee kapiteins, één succesvolle koers

Jurgen en Patrick
  • december 18, 2023

Geen twee kapiteins op één schip, luidt het gezegde. Patrick Van den Abbeel en Jurgen Detienne bewijzen het tegendeel. Niet op het dek van een schip, wel op de werkvloer van ons sociaal juridisch adviesbureau. Wie onze sociale media volgt, maakte wellicht al kennis met enkele van onze HR Managers. Hoog tijd om ook onze drijvende krachten, onze kapiteins, aan je voor te stellen. Want toeval of niet, net op dit moment zijn Jurgen en Patrick samen goed voor 50 jaar ervaring. Elk precies 25 jaar. Of hoe alles altijd mooi in balans ligt.

De woelige wateren van de rechtspositieregeling kennen geen geheimen meer voor beide heren. Van de tijd van het “administratief en geldelijk statuut” tot de regelgeving voor lokale besturen, die we vandaag kennen. Patrick en Jurgen maakten het allemaal mee vanop de eerste rij. Altijd even alert en wendbaar. De ervaring en expertise die ze delen, is zonder meer ongeëvenaard binnen ons vakgebied. Toch garandeert al die ervaring niet per definitie een vlotte samenwerking of krachtig leiderschap.

De sleutel tot succes? Complementariteit! Ons team is bijzonder complementair, met experten die mekaar perfect aanvullen. Dat kan ook gezegd worden over onze twee kapiteins. Jurgen en Patrick kennen elkaar door en door en weten precies waar ze het verschil kunnen maken. Naast die complementariteit is ook de continuïteit een troef. Zo zal het spreekwoordelijke schip nooit kapseizen. Zelfs niet wanneer er één kapitein even buiten strijd zou zijn.

Uit de oude doos: Jurgen (links) en Patrick (rechts) smeden in Dublin plannen voor wat later Jurplus zou worden.Passie en gedrevenheid aan boord

Hoewel onze twee bestuurders karig zijn met info over hun privéleven, stellen we hen toch graag voor aan de hand van een enkele weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat Patrick meervoudig Belgisch kampioen is in de duivensport? In de categorie van de jonge duiven, rijgt hij de successen aan mekaar. Met of zonder stofjas en leren hoed, dat laten we in het midden. Jurgen liep dan weer recent de marathon van Valencia. Een sportprestatie die niet voor iedereen is weggelegd. Twee totaal verschillende hobby’s en toch elk in combinatie met hetzelfde doorzettingsvermogen.

Die gedrevenheid trekken ze door naar de werkvloer. Ambitie en de wil om ervoor te gaan. Dat is waar het vaak om draait. Jurplus streeft ernaar om in elke situatie met een oplossing te komen. Hoe uitdagend dat soms ook mag zijn. Aan de andere kant verliezen de twee kapiteins ook het menselijke aspect nooit uit het oog. Als zorgzame familiemensen waken Patrick en Jurgen over een aangename werksfeer en een menselijke bedrijfsvoering. Want geen schip zonder bemanning. Dat staat als een paal boven water.

Met de wind in de zeilen richting 2024

Met het nieuwe jaar voor de deur, blikken we al eens vooruit. We lichten onze belangrijkste ankerpunten graag toe. Zo richten we ons in 2024 op de uitbouw van een sterk HR beleid, aangepast aan de behoeften van elk lokaal bestuur.

Na de verkiezingen verwachten we dat lokale besturen meer gebruik zullen maken van de mogelijkheden van het nieuwe rechtspositiebesluit, terwijl ze zich ook bewuster worden van hun concurrentiepositie. Jurplus wil op dat gebied een stuwende kracht zijn.

Meer en meer besturen zien de noodzaak en de voordelen in van gemeentelijke fusies. Onze begeleiding bij fusietrajecten omarmt zowel de voordelen als de uitdagingen van de verschillen tussen fuserende besturen.

We anticiperen ook op veranderingen in arbeidsreglementen, zoals de implementatie van flexwerken de zogenaamde klokkenluidersregeling en het agressieprotocol. Daarnaast besteden we de nodige aandacht aan de groeiende impact van IT-regels.

Ook intern gaan we verschillende uitdagingen aan. De verdere ontwikkeling van onze loonmotor is er daar één van. Verder breiden we ons vormingscentrum uit naar soft HR, met nieuwe samenwerkingen en een nieuwe trainer. Kortom, heel wat om naar uit te kijken. Jurplus wenst je alvast een boeiend 2024 en een behouden vaart!

 

We schreven nog meer.

Andere artikels

Lees meer nieuwsberichten en blijf op de hoogte.

Nieuw ontslagdecreet treedt in werking op 1 oktober 2023

november 11, 2023
Het decreet “tot wijziging van het Provinciedecreet van 9 oktober 2005 en het decreet van 22 december 2007 over het...

Publicatie diverse aanpassingen BVR RPR

november 11, 2023
Afgelopen dagen zijn de publicaties gebeurd van reeds aangekondigde wijzigingen van het BVR RPR.

Nieuwe regels rond re-integratie

november 11, 2023
Door het Koninklijk Besluit van 11 september 2022 tot wijziging van de codex over het welzijn op het werk wat het...
Geprikkeld door onze expertise?

Neem contact met ons op

Begeleiding nodig on the job of leer je het liever zelf tijdens eens van onze opleidingen? Contacteer ons nu.