Studentenarbeid: neutralisatie uren in zorg en onderwijs

Om als student en bestuur beroep te kunnen doen op de voordelige RSZ-bijdrage (= solidariteitsbijdrage), mag een student niet meer dan 475u per jaar presteren als student.

De wet van 4 november 2020 inzake verschillende sociale maatregelen ingevolge de COVID-19-pandemie voorziet, om tegemoet te komen aan de hoge werkdruk in bepaalde sectoren, een uitbreiding van deze regeling: de uren die in het laatste kwartaal 2020 of eerste kwartaal 2021 onder een studentenovereenkomst worden gepresteerd in de zorgsector of het onderwijs worden geneutraliseerd (= tellen niet mee in het contingent van 475u).

Dit houdt in dat studenten die hun contingent opgebruikt hebben op dit moment, toch nog in bijvoorbeeld de kerstvakantie kunnen bijspringen in de zorginstellingen.

Ter info geven we nog graag mee dat er voor het tweede kwartaal 2020 een gelijkaardige maatregel gold, maar dan voor alle sectoren. Dus ook alle studenten uren gepresteerd in het tweede kwartaal 2020 tellen niet mee in de berekening van de 475u.


Rechtsbron: De Wet van 4 november 2020 inzake verschillende sociale maatregelen ingevolge de COVID-19-pandemie, BS 13 november 2020; Administratieve instructies RSZ – 2020/4 – Tussentijdse instructies

 

  • Haal meer
    uit uw
    personeelsbeleid
  • * Dynamische helpdesk
    * Onderbouwd advies van experten
    * Persoonlijke en actieve participatie

Nood aan een persoonlijke, efficiënte oplossing voor uw probleem?

Ons team van experten hoort graag meer van u
CONTACTEER ONS

Juridisch advies dat werkt.