Nieuwe en verlengde steunmaatregelen in het kader van de Corona-epidemie

Op vrijdag 12 februari 2021 werd door het kernkabinet beslist om een aantal steunmaatregelen te verlengen tot eind juni 2021. Daarnaast werden een aantal bijkomende steunmaatregelen aangekondigd.

Zo werd aangekondigd dat de uren die jobstudenten werken in de zorg of het onderwijs niet zullen meetellen voor het jaarlijkse maximum aantal uren aan voordelig studententarief in 2021. Normaal gezien bedraagt dit 475 uren.

Ook de thuiswerkvergoeding werd verhoogd. Sinds 1 april 2020 kan het bestuur aan thuiswerkende medewerkers een maandelijkse thuiswerkvergoeding van maximaal 129,48 euro toekennen. Die vergoeding is bedoeld om kosten voor bijvoorbeeld verwarming, elektriciteit en klein kantoormateriaal te dekken. Ze is vrij van belasting en RSZ-bijdragen, maar niet verplicht. In het tweede kwartaal van 2021 mag de thuiswerkvergoeding worden verhoogd. Deze mag nu maximaal 144,31 euro bedragen

Volgende sociaaleconomische steunmaatregelen werden verlengd tot juni 2021. Het betreft:

 • Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht voor alle sectoren;
 • De uitbreiding van de tijdelijke werkloosheid wegens quarantaine kind;
 • Verhoogd quotum vrijwillige overuren tot 220 uren in de zorgsector, de cruciale sectoren en de essentiële diensten te gebruiken in het 1ste en het 2de kwartaal van 2021;
 • Het makkelijker mogelijk maken dat personeelsleden tijdelijk gedetacheerd worden naar een andere werkgever in de zorgsector of in het onderwijs.

Bron: https://www.premier.be/nl/federale-regering-verlengt-en-breidt-steunpakket-uit

 • Haal meer
  uit uw
  personeelsbeleid
 • * Dynamische helpdesk
  * Onderbouwd advies van experten
  * Persoonlijke en actieve participatie

Nood aan een persoonlijke, efficiënte oplossing voor uw probleem?

Ons team van experten hoort graag meer van u
CONTACTEER ONS

Juridisch advies dat werkt.